sobota, 31 maja 2014

Przepis na wegetariańskie torttile ;33

Szczerze powiem, że nie potrafię gotować. Mój popisowy numer do kanapki ;) A w najlepszym przypadku jajecznica. Postanowiłam ten pierwszy raz spróbować zrobić coś sama. I udało mi się :D
O dziwo kuchnia na tym nie ucierpiała.
Uprzedzę pytanie - nie , nie jestem wegetarianką. Poprostu nie miałam ochoty na mięcho ;p

A więc zaczynamy ;)

Składniki:
- puszka kukurydzy
- czarne oliwki
- sałata roszponka
- dwa pomidory
- czerwona papryka
- ser feta
- tzw. torrtila wraps ( czyli ten placuszek ;* )
- dip w waszym ulubionym smaku ;)

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie warzywa dokładnie umyć.
2. Usunąć z papryki pestki i oczyścić ją w środku.
3. Pokroić w kostkę razem z papryką.
4. Puszkę z kukurydzą otworzyć , następnie wylać sok i wsypać kukurydzę do miseczki.
5. Oliwki i fetę również pokroić w kostkę.
6. Sałatę opłukać i osuszyć.
7. Placuszek do torrtili włożyć do mikrofalówki na 15 sekund.
8. Nałożyć dip , a następnie składniki.
9. Złożyć torrtile według instrukcji na opakowaniu.
10. Gotowe ! Smacznego ;)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz